fredag 14 augusti 2009

Min sommar i siffror

Det här med siffror är svårt. Så har alltid varit för mig och kommer troligtvis att vara så för all framtid (förlåt min negativism). Siffror, oavsett om det nu rör sig om priser, personnummer eller datum, flyr mitt minne som... bara den. Jag har fortfarande inte helt klart för mig om min pappa fyller den 30 eller den 31 (förlåt pappa) och jag kan inte mina barns fyra sista siffror (förlåt barnen). Jag har gjort tappra försök, men utan att lyckas. Och trots att det är jag som nästan alltid handlar här hemma så vet jag inte vad en liter mjölk kostar. Jag tror att det är något ensiffrigt, typ 6, 7, 8 eller 9:-,  men jag vet inte helt säkert. Det är ju lite skrämmande nu när jag trots allt har varit hemmafru i över 12 år. Kanske lider jag av en simpel blockering av något slag. Kanske skulle det gå att råda bot på mitt sifferlösa minne med hjälp av gammal hederlig psykoterapi, vad vet jag. Det kommer vi förmodligen aldrig få reda på för jag har ingen möjlighet att klämma in psykoterapi i mitt liv just nu. Jag får helt enkelt leva med ett svart hål i min hjärna där alla nummer och sifferkombinationer försvinner spårlöst. Det får lov att gå bra i alla fall.

Likväl har jag en kväll som denna valt att klä min sommar i siffror. Bara för att.

2 - så många hamstrar har vår husdjurssamling (som under en kort tid var nere på noll     husdjur) utökats med.
5 - så många flaskor med solskyddskräm har jag inhandlat sedan slutet av maj.
165 - det blir talet om jag räknar ihop faktorsiffrorna på alla solskyddskrämer jag har köpt. Och nej, man kan inte påstå att vi är jättbruna i vår familj.
0 - så många gånger har jag legat inne på förlossningen i sommar. 
6 - så många krukväxter är jag fostermamma åt fram till maj nästa år. Min vän har gått in i det här med öppna ögon, och vi får se hur många som finns kvar när hon kommer hem. Jag har lovar att göra mitt allra yttersta för att de ska få leva vidare. Alltså växterna.
4 - så många gånger har min telefon varit borttappad mellan perioden juni-augusti.
0 - så många förlag har ringt upp mig och frågat om de får ge ut min nästa bok (som för övrigt ännu inte finns). Fattar inte att det ska vara så trögt.
100003 - ungefär så många blöta pussar har jag fått mig till skänks i sommar. Jag badar i ett hav av tillgivenhet, och jag älskar det. Ibland krusas havet av ett och annat vredesutbrott och en och annan orättvis beskyllning. Då är jag dummast i hela världen, och fattar tydligen INGENTING (ordagrant citat, faktiskt). Men det brukar lägga sig ganska snabbt. Innan jag vet ordet av så är jag bäst i världen igen, och pussregnet strilar i vanlig ordning.
35 - höll på att glömma den magiska siffran! Så många år har jag visst fyllt.
2 - så många barnkalas anordnade jag idag; ett för 4-åringen och ett för 6-åringen. Tycker själv att det var väldigt simultant gjort av mig.
23 - vid det klockslaget har våra fyra barn oftast inte hunnit somna i denna ljuva sommartid.
1 - så många gånger lyckades jag med det omöjliga: att springa vilse i Böda samhälle.
2 -  så många gånger fick jag be främmande människor om att få låna deras telefonen. "Jag har nämligen sprungit vilse, förstår ni, så jag skulle behöva ringa mina man så att han kan hitta mig...". Slutligen blev jag upphittad, utsjasad och rödmosig, utanför ett bageri i centrala Böda. En ganska förnedrande tillställning, på det hela taget.
1 - så många valpar blir vi ägare till på måndag. So help us God!

8 kommentarer:

rösten från kylan sa...

Tack för "Sommaren i siffror".
Ett alldeles utmärkt sätt att sammanfatta och dokumentera ett skeende.
För en som har det lite bättre beställt med sifferminnet, nära nog absolut gehör, finns nu Pinguns sommar 2009 tryggt lagrad i den vänstra hjärnhalvan.
Om det skulle hända något med datorn vet du var det finns en backup.
En gång, för länge sedan, medan pingun ännu var ung och hoppet ännu levde, anlitade jag en mattecoach för att stärka pingun på detta darriga område.
Inte populärt men nyttigt.
Det var så länge sedan att ordet coach inte var uppfunnet.
Men nu grips jag av stark medömkan; vad göra?
Skall vi plocka fram gamla Judith, damma av henne igen och boka en plats vid ert köksbord?
Nej, tror faktiskt hon får vänta.
Vi måste prioritera.
Skönt kanske du tänker, medan den hastigt påkomna ångesten och paniken lättar.
Det som är mest angeläget för tillfället, är faktiskt inte att få tag på en mattecoach utan en hundcoach och kanske allra helst Cesar, från "Mannen som talar med hundar".
Välkommen i gänget Marlon.

Ingela sa...

du glömmer en stor siffra Magdalena och det är hur många gånger du uppmuntrat ngn annan denna sommar 2009.. det talet är nog väldans högt...
För! du är en mästarinna på att få ngn annan att le eller känna sig sedd :))

Värsta 49 Pling

Makena sa...

Eller hur Ingela! Jag log flera gånger under detta inlägg. Speciellt det där med pussregnet! Ganska precis så brukar det gå nämligen gå till här med och man blir ju bara så varm i hjärtat när det börjar regna igen i vanlig ordning som du uttryckte det!:)

Anonym sa...

Här kommer ytterligare en stooor blöt - om än på ett digital sätt - puss från mig alldeles för långt borta. Du är underbar och du skriver kanonbra.

/Texanen

Linus sa...

som vanligt kom dagens skratt i samband med besöket här.

det där med "vilse i böda", det fick mig att dra på smilbanden gånger två!

så fort vi känner att vi behöver krönikor av en hemmafru i Pro Hockey, ja, då ringer jag dig! (obs, kan dock dröja...)

Lallamen sa...

Linus - som den underbara svägerska jag just nu kanske inte är ;-) så måste jag ju komplettera Böda-historien med det Pingun utlämnade...
Det första stället den stackars vilsekomna hemmafrun besökte för att låna telefonen visade sig sedemera vara huset bredvid det hus där hennes make och barn satt och väntade. Att hon sedan vände på klacken och rände tillbaka till bageriet - ja, det är en gåta som vi antagligen aldrig får svaret på.

Agda-Magda sa...

Rösten från kylan! Det måste smärta att se sina mattegener hoppa stavhopp över sitt barn. Men du gjorde vad du kunde för att rädda situationen så gott det bara gick; du gav mig fredageftermiddagarna med Judith. Hon i sin tur vände ut och in på sig själv för att söka banka lite matematiskt vett i mig. Det hela blev som bekant ingen framgångssaga. Mitt förslag är att vi lämnar Judith där hädan, och att du går ut med hunden imorgon. Done deal?


Ingela! De där orden värmde; tack snälla!

Makena! Pussregnen är obetalbara, de kompenderar det mesta. De är för föräldrar vad anabola straroider är för musklerna; man växer liksom.

Texanen! Tack snälla du! Och snacka om att skriva bra, förresten... Hälsa Christer och gänget att de ska vara riktigt glada över att få ah så trevliga människor på sin mottagning.

Linus! Tusen tack för det! Jag har alltid tyckt att det saknas ett östrogent inslag i Pro Hockey... Är dock inte lika säker på att de övriga läsarna vare sig delar min åsikt eller längtar efter hemmafrukrönikor;-).

Lallamen! Ska det alltid vara nödvändigt att vara så detaljerad i sina redogörelser? Det kan väl aldrig vara nödvändigt?!

Makena sa...

Tack för de kompletterande detaljerna Lallamen! De var absolut nödvändiga! :)

 
gästbok och besöksräknare