söndag 10 januari 2010

Textilmonstret måste dö

Den här veckan är det prelilinära syftet med mitt liv att eliminera textilmonstret som härskar i vår tvättstuga.

Vår och vår... det kanske är mer korrekt att skriva min tvättstuga. Just den här frimärkesstora delen av huset är det inga andra familjemedlemmar som gör anspråk på. Men det är ok så länge som jag inte behöver bekymra mig om deklarationen eller ta kontakt med Försäkringskassan. Eller betala räkningar eller serva bilen. Jag kallsvettas av blanketter och mår dåligt av formulär. Tvätt kan vara jobbigt, men det är åtminstone inte ångestframkallande.

Slingriga tentackler av lortig textil är på god väg ut genom dörren, och jag vet snart inte var jag ska sätta ner fötterna. Men jag ska hemsöka draken, om det så ska krävas både lans och svärd. Jag är Ivanhoe, den tappre riddaren, i detta rafflande hushållsdrama. Min familj, som snart står helt utan rena kläder, är den sköna Rebecca. De väntar på att jag ska ingripa; ja, de väntar ivrigt och otåligt på rena ombyten. Jag får inte svika dem nu, deras hopp står helt till mig!

Fast det förstås; allra bäst bekämpas det här odjuret med vanlig hederlig flit och en hel del Ariel Ultra. Med mig ut i striden har jag min Miele, denna trogna vapendragare som aldrig viker från min sida. Vi har utkämpat många strider tillsammans, och jag bara vet att we can do it. Upp till kamp!

9 kommentarer:

Rakel sa...

Om stoyn ska håll borde nog den kärlekskranka men dock övernitiska korsriddaren som spelas av Sam Neil (kommer inte ihåg av karaktären heter) symbolisera tvätten. Annars kan du kanske likna dig vid St. Göran, för nu känns det bara rörigt. Men... det kan vara amningen som gör att jag inte är med i matchen, det har hänt förut.

Anna sa...

Heja!

Makena sa...

Mitt textilmonster har jag hållit på att bekämpa sen efter Nyår nån gång. Det hade till följd av min totala utmattning under senare delen av decmebr vuxit sig till oanad storlek, ja, det fanns läskiga tentakler påväg ut igenom dörren här med... Kampen har nu pågått i ungefär en vecka. Än är det inte besegrats, men det har iaf krypit ihop till bara ett litet monster. Kanske är det av rädsla för mina och min 9-årings frontalangrepp? Ja, för det är tack vare min 9-åring kampen startade! Han (smart som han är)insåg tillslut att om här skulle hända något fick han ta tag i det själv. Fyllde maskinen, bad pappa sätta på, sen hängde han, sen vek han, sen fyllde han igen...Nu har även jag uppryckt av hans entusiasm fått fart på min kämpar glöd. Så mitt textilmonster som härskat i tvättstugan sedan Lucia ungefär kan nu se sina dagar som räknade! Yey!!!

Ems sa...

Mitt monster har jag delat i fem högar från och med julen 2009. Från att ha varit ett berg i badkaret har nu varje barn en egen tvättkorg i sitt rum att fylla. Det som sedan inte bäres ut till tvättmaskin blir inte tvättat och badkaret kan man numera till och med ibland bada i! Tjohoo!

Agda-Magda sa...

Rakel! Jag antar att du har rätt; liknelsen haltar ganska rejält. Ville bara så gärna hitta en ridderlig infallsvinkel på detta vardagliga uppdrag, och då hamnade jag på Ivanhoe och gänget. Men Göran och draken duger gott för mig, så kanske vore det idé att revidera inlägget lite;-)!

Anna! Ja, heja mig och alla andra som drunknar i sin egen tvätt!!

Makena! Finns sådana barn i verkligheten? Det är bara att gratulera, och mer sådana till alla trötta mammor! Kanske vore det en bra idé att våra barn fick träffas, så att mina barn kunde ta lite intryck. De skulle kunna leka här, och så skulle jag (som av en händelse)kunna glömma att stänga dörren till tvättstugan. Man vet aldrig vad som skulle kunna hända...;-)

Ems! Det var ju en fantastiskt smart idé, kanske något värt att ta efter. Och jag förstår att det måste vara kul att kunna bada i badkaret!

Rakel sa...

Gör inte det vännen. Var Ivenhoe och slakta draken. Vad skulle jag göra utan din blogg. Falla djupt ner i den gråa vardagen och sen bli tvungen att själv dra mig upp där ur. Du är inte bara en livlina, du är en hiss med en sån där trevlig liten man i, med röd kostym, som trycker på knapparna åt en.

Jag kanske överdriver lite, men jag gillar att läsa dina inlägg. Det är sanning.

Allt o Inget Med Jeanette sa...

Jag har flera monster hemma hos mig dessvärre...

Nr 1 Smutstvätten i tvättstugan - i o utanför tvättkorgen.

Nr 2 Nytvättad blöt tvätt i en annan korg som väntar på att bli upphängd alt. bli tvättad igen för att den legat för länge o börjar lukta unket...

Nr 3 är den rena torra tvätten som ligger på vår säng för att "någon" inte vikt den fint i små högar för att läggas in...

Så jag skulle behöva klona mig till en hel arme´av Ivanhoe:ar.

Men forskningen går ju framåt, så vem vet vad detta decennium har att erbjuda oss!

Lycka till o ha det såå bra!!

Kramar Jeanette

Agda-Magda sa...

Rakel! Det var den finaste komplimang jag någonsin fått i ett kommentarsforum. Tänk att få vara en hissfarbror i röd kostym, om så bara för en enda...!

Jeanette! Min medkänsla är total, som du säkert förstår:-). Upp till kamp!!!

Frida sa...

Textilmonstret har anlänt i all sin styrka till min tvättstuga och han kämpar emot så envist att jag inte vet vad jag ska ta mig till för att mota olle i grind. Kanske en strumpsticka, en bajsblöja eller mitt nya tvättmedel inköpt i en så stor förpackning att det får stå i förrådet? Tröttsamt är det iaf.

 
gästbok och besöksräknare