söndag 21 december 2008

En ödmjuk önskan i juletid

Familjen sitter samlad vid frukostbordet i godan ro, och föräldrarna passar på att slänga in en liten undersökning. Dagens fråga lyder: "Vad vill du allra helst ha i julklapp? ". Denna fråga hade kanske gjort sig ännu bättre för en månad sedan när köerna i butikerna var aningen kortare och tiden inte var lika knapp. Nu är det som det är, och någon ska ju ändå hålla all extrapersonal på stan sysselsatt.

Bell önskar sig smink, Nikki vill ha Lego, Lala vill ha en kassa-apparat, jag vill ha en morgonrock, och maken vill ha en världsomspännande turné som steaming hot låtskrivare och sologirtarrist. När turen kommer till Adam och han får frågan vad han önskar sig i julklapp tystnar han och säger efter en stunds eftertanke:

"Öh...äppeljuice".

Ja, min son. Jag tar på mig ansvaret för att uppfylla din önskan. Vilken sorts äppeljuice vill du ha? Blir Bravo bra? Eller skulle du föredra Ica:s? Är det rent av så att du tycker att Coop:s smakar bäst? Eller ska mamma slå på stort och investera i ett paket Tropoikana? Det är en omoraliskt dyr variant, men så är det ju också bara jul en gång om året. Det blir ditt och ingen annans, och jag kan linda det i celofan och sidenband. Någon annan får sörja för smink och kassa-apparat, Lego och världsturné. Låt mig få bli din lyckas fé!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbara vän! Tänk att du har ett barn som önskar sig smink - snart är hon lika gammal som när vi först träffades. Då är det hon som råkar ut för vänner som permanentar henne, käkar avocadoröra och popcorn med juice.
Adam rockar.
Hälsa den store heron i familjen. Ska jag boka den stora domen här i stan för världspremiären?

Galna mamman

Frida sa...

Kära söta. Vad mysigt. Och vad han kommer ångra sig. Sonen alltså. Jag önskade mig Ohoj Kolasås och polly en födelsedag. Jag fick det - av Linus om jag inte minns fel. Men det tog ju slut så fort. Men jag hade nog barmhärtiga föräldrar - precis som ni är - som gav mig något mer beständigt. Men det är inte det jag minns från födelsedagen - det är kolasåsen och pollyn.

 
gästbok och besöksräknare