lördag 23 maj 2009

En marmeladsmörgås med avundsjuka, tack!

Emanuel Karlsten på Dagen letar sommarbloggare. På bloggen kan man läsa att han redan har lyckats hitta ett "fynd", som han själv uttrycker det. Fyndet i fråga heter Maria Hellgren, en 17-årig gymnasieelev från Göteborg.

Jag biter ihop käkarna lite hårdare där jag sitter vid frukostbordet, och spiller ingen tid på det som jag vanligtvis brukar läsa först när jag går in på Dagen.se. Jaktlunds marginalanteckningar får helt enkelt vänta. Måste kolla in det här nya stjärnskottet innan jag gör något annat. Mitt thé kallnar under tiden, något som jag brukar göra allt jag kan för att förhindra. Men idag låter jag det hända. Jag dricker halvvvarmt thé och klämmer i mig tre mackor i rask takt utan att ens känna vad marmeladen smakar. Det är ett stort avsteg ifrån den sedvanliga lördagsliturgin, där just hallon-rabarber marmeladen spelar en framträdande roll. Jag är helt fixerad vid min marmelad, ett av helgens riktigt stora glädjeämnen. Idag är jag helt enkelt för uppjagad för att kunna glädja mig över pålägg.

Jag skrollar och läser och finner till min stora... ja, jag vet inte vad.... att hon verkligen skriver bra. Hon har en riktigt skön ton, och jag får lust att läsa mer. Så jag går in på hennes personliga blogg, bara för att finna att den faktiskt är ännu bättre. Jag tittar förstrött ner på mina husmorshänder, och registrerar motvilligt att mina knogar är vita. Inte av nare den här gången, utan av anspänning.

"Men så kul för henne att hon får sommarblogga", tvingar jag mig själv tänka. "Verkligen jättekul". Men jag lurar ju ändå ingen, så efter en stunds hycklande ger jag upp och erkänner för mig själv hur avundsjuk jag egentligen är. Sotis på att hon får chansen att göra det som jag så gärna skulle vilja göra. Det är inget stolt ögonblick, men det är åtminstone skönt att slippa låtsas. Det hade varit så mycket lättare om Maria hade varit ett riktigt stolpskott. Då hade det varit enklare för mig att både avfärda och förlåta henne för att det var hon som blev upptäckt och inte jag.

Men nu är det ju inte så. Maria är ung, charmig, rolig och begåvad, och jag är säker på att hon kommer att vara en ren fröjd att följa i sommar på bloggen. Jag kommer i alla fall att läsa det hon skriver. Om jag hade vetat hur man länkar till en annan blogg så kanske jag ändå inte hade länkat till henne i det här inlägget, tyvärr. Jag måste få lite tid att läka först. Men kanske i nästa, eller nästnästnästa.

Jag känner mig som den korpulente mannen i Telia-reklamen som gick på 4:an för ett bra tag sedan. Han har gått vilse bland granarna och pulsar runt i meterdjup snö. Med ena handen håller han telefonen, och med den andra handen drar han rocken allt tätare omkring sig. Han pustar och stönar, andhämtningen är tung och rösten desperat. "Ni måste hitta mig snart", flåsar han på bredaste skånska. "Jag är en nyckelkompetens på företaget...".

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv; Ni måste hitta mig snart! Tills det händer så får jag hålla till godo med den ringa men trogna skara läsare den här bloggen har. Om ni bara visste vad ni betyder...

15 kommentarer:

Frida sa...

HITTA DIG???!!!!!Den som inte har hittat dig har begått ett tjänstefel av stora mått. Kära söta. Alla som läser, dra i kontakter och annat. Nu ska AgdaMagda få stå sitt kast. Nu får hon bli kändis via bokstäverna. Hejahejja. Å agda, om du visste av jjaaaaaagggg njuer av din blogg i alla fall.

Anonym sa...

Men kjære Magdalena - det er vel bare et spørsmål om tid før noen oppdager dette..! Du skriver helt fantastisk - det er såå gøy å følge din blogg!
Klem fra en norsk en.

christine sa...

åh ja vi är många som älskar dig å kollar in din blogg med hög förväntan på att du ska ha skrivit nått!! sommarblogga massor på din egna blogg i sommar!

Makena sa...

Kan aldrig tänka mig att sommarbloggartjejen är bättre än du. Inte en chans! Skicka in dina alster till tidningar vet ja. De lär nappa dig direkt! :D

sara sa...

Maria är dessutom bara 17 år! =)

Maria Hellgren sa...

Om det kan vara till någon tröst - jag har inte blivit tillfrågad att sommarblogga på Dagen.se. Så fråga Emanuel Karlsten, du :)

Ingela sa...

men kära tid.... VI älskar att läsa dina bloggande tankar... skall genast vidarebefodra detta!!!! :))

Agda-Magda sa...

Maria! Jag har alltså fått det här med att du ska sommarblogga om bakfoten... Det känns faktiskt som ett riktigt antiklimax nu när jag har lyckats bearbeta mina (gröntonade) känslor inför detta. Jag och Emanuel är inte så jättenära, så jag vet faktiskt inte om han skulle lyssna på mig. Men man kan ju alltid försöka :-)! Hur det än blir med den saken så önskar jag dig allt gott ( på riktigt, alltså!).

Ingela! Du är allt go'du!

Rödluvan sa...

Och jag är lika farstulös som vanligt och bara garvar åt dina våndor. Vilket bevisar att du är läsvärd... Kämpa hårt!

Annars finns ju alternativ två:
Någon bland alla dessa dina läsare som är tydligt yngre än dig (dit hör ju inte jag) ger ut dina samlade bloggmetrar postumt i slutet av detta århundradet. Sådant brukar ju sälja!
Du blir giganternas giganttant i nästa århundrade! Hurra för dig:)

Angelica sa...

Skriv mer, skriv mer - du är min marmeladmacka!

helena sa...

Magda!
Din super fantastiska, superblogg är superfantastisk!!!!
Jag väntar o väntar på fler inlägg...det dröjer sååå länge emellan dom. Belöningen på denna väntan är att dina inlägg är så fantastiska att läsa! önskar de vore oftare :-*

Anonym sa...

Älskar din blogg...ler och skrattar högt...!
Kollar din blogg nästan varje dag i hopp om att hitta ett nytt inlägg...
Kram
Pernilla

Agda-Magda sa...

Angelica! Det ser jag som en väldigt bra början ;-)!

Helena! Tack så väldigt otroligt mycket. Jag ska jobba lite mer på det där med frekvensen framöver.

Pernilla! Det var otroligt kul att höra; tack!

Agda-Magda sa...

Rödluvan! Tack för de uppmuntrande orden, och det här med att manipulera en yngre förmåga att föra min talan är verkligen en intressant idé. Än sen´om det dröjer lite tills man blir giganttant... Den som väntar på något gott...!

Anonym sa...

伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區

 
gästbok och besöksräknare