söndag 4 oktober 2009

Vätten måste dö

Jag tittar skeptiskt på figuren i spegeln. Hur är jag klädd egentligen? Nattskjorta i flanell. Pyjamasbyxor i flanell. Benvärmare. Ullfrottéstrumpor. Och så den där stickade grå koftan i 100% ull med spetsig luva. Inköpt på Zara och stickad på rätan, och dessutom så är den utrustad med två praktiska fickor på magen. Den ser nästan lite sagolik ut, men inte sagolik som i sagolikt vacker. Tyvärr. Tröjan blir liksom spiken i kistan, och helt plötsligt slår det mig:

Hjälp! Jag ser ju ut som en vätte...

Något måste hända. Jag får se till att ta mig till Lindex eller Twilfit eller något liknande ställe innan det är för sent. Det ska jag verkligen göra, helst redan imorgon. Måste hitta något blankt och formsytt, någon slags halkig nattsärk med smala axelband som kan rädda det lilla som återstår av min kvinnlighet. Jag ryser vid bara tanken, för jag hatar verkligen polyester och jag hatar att frysa. Men jag inser att jag måste. Annars är det bara en tidsfråga innan jag börjar bära tomteluva, och där vill jag inte hamna. Det vill jag verkligen inte.

8 kommentarer:

Ebba sa...

tycker det låter som om du är så där mysigt höstmysig. Inte alls som en vätt!

Makena sa...

Skippa polyestern och blanka (läskiga!) nattplagg! Vättar har det varmt och gott och mår bra! Låter helmysigt tycker jag! :) Och vem har dött av en tomteluva? ;-)

Lallamen sa...

Älskade tomtenissa. Det skrattet behövde jag så här på morgonkvisten. Tack!!!

Anonym sa...

Kjære Pingu!
Du er en kunstner med ord. Blir like lykkelig hver gang jeg titter inn på denne fantastiske blogg.
Silke eller flanell: Alt kler den smukke. Og du er SKIKKELIG smukk, baby!
PS. Savner en samtale på ekte bergensk....
/HCE

lillamamman sa...

Hahaha! Jag läste bara rubriken i all hast och undrade förskrämt varför du önskade död åt Vättern! Men fortsätt vätta för allt i världen, allt glansigt är överskattat och blev inne på 80-talet bara tack vare Dynastyn och Dallas. Ska jag söka efter en pyjamas i fleeze till dig, liknande den som vi fann åt Adam? Jag kan se dig i helpyjamas med dragkejda. Jag ska minsann leta...
Kram och puss!

T.

Agda-Magda sa...

Ebba! Jo, men visst är jag höstmysig, det kan jag inte förneka. Men det känns ändå som att lite kvinnlighet och glamour skulle kunna vara på sin plats, lite som en kontrast mot allt det stickade och "vättiga". Välkommen hit förresten!

Makena! Du har helt rätt; en tomteluva skulle inte behöva betyda slutet, inte egentligen...!

Lallamen! Kvinnan som klarar sina tentor på löpande band; så kul att jag fick äran att roa dig en liten stun! Stor kram

HCE! De samtalen saknar jag också, och jag saknar DIG, massvis. Glöm inte att ni har en stående inbjudan att komma på besök. Tack för de fina orden, kram kram.

Lillamamman! I min värld är det skottpengar på heltäckande fleecepyjamaser i fleece - vilken dröm att sova i. Sedan är det möjligt att maken inte skulle uppskatta den lika mycket, men men... Saknar dig vännen min!

Ems sa...

Lillamamman, vad hindrar att du syr en? Ta i hemlighet Pingus mått och sy en varm go helpyjamas i fleece med en liten lucka i baken. Slå in den i ett vackert julpapper och lägg den under en gran i närheten av Pingus julfirande. Skriv: "God jul Pingu önskar alla vättar" på paketet och saken är biff! ;-)

Agda-Magda sa...

Förslaget du lägger fram är verkligen frestande... Tänk bara att vara helt täckt av fleece; jag menar, hur skönt skulle det inte vara? Sedan när man kommer till det här med den lilla luckan i baken, då känns det som att det skulle kunna komma att bli en riktig erotikdödare. Lite infantiliserande, om du förstår vad jag menar. Men tänk så praktiskt i alla fall!

 
gästbok och besöksräknare