fredag 2 januari 2009

Jag-status kontra make-status

Jag-status: ligger just nu nerbäddad i en varm skön säng. Jag befinner mig i ett vackert hotellrum i centrala Stockholm, och har just klämt en större variant av Toast Skagen. Det gick med ljusets hastighet. Jag har läst hela kvällen, och när jag har skrivit klart så ska jag läsa lite till.

Make-status: mannen ifråga befinner sig just nu i vårat hus utanför Uppsala i sällskap av 7 barn (4 egna + 3 kompisar). I rättvisans namn får de alla (förutom minstingen som ännu inte förstått det här med att utkräva rättvisa) ha var sin övernattningsgäst. Maken har gött de små med egenhändigt gjorda pizzamackor som serverades framför TV:n. Gissningsvis så är den allra mest intensiva läggningsfasen över nu, och jag har bara en sak att säga: RESPEKT.

5 kommentarer:

lillamamman sa...

Vad mysigt för Paul att få vara lite ensam med barnen! ;-)!!!

Käka lite extra mycket svensk hotellfrukost åt mig. Donoughtsen som hotellen bjuder på här lämnar nämligen mycket att önska, såväl näringsmässigt som smakmässigt...

Makena sa...

Åh mamma-lyx! Så härligt det låter :)

Makena sa...

...föresten vad läser du? Älskar böcker och kan aldrig få nog av nya tips! Håller faktiskt nu på med b la Stinissen-boken inspirerad av dig. Verkligen bra! Men man får mkt att tänka på...

Kram!

Frida sa...

WOW. Är det så man ska göra? Jag ock maken tänkte ta en helg tillsammans i Stockholm, men det kanske är en egen helg mans ka ta? Fast å andra sidan kommer jag att lida så jag gråter om inte maken är med. Det är illa nog att vara ifrån barnen. Tips på ditt hotell och dina böcker mottages tacksamt.

Ha det så gooooottt!!!

Här kommer en kommentar från min treåring:

UOUOU7OU70U70CL 70}0µ{[ 8O0[888888889I8]{]}8 EIEIE IEI IRIIRRIRI

ÖVER OCH UT!

Agda-Magda sa...

Lillamamman! Jo, jag skötte min hotelläxa bra. Åt så mycket frukost att det inte fanns behov att äta förrän klockan var kväll. Det måste väl ändå räknas som gödkänt... Det är bara att inse; när det kommer till frukost slår faktiskt Sverige USA på fingrarna!

Makena och Frida! Maken var helt klart väldigt efterlängtad, det sticker jag inte under stol med. Uppsidan var att jag hann sträckläsa en hel del. Men mig hade jag så klart Bibeln, sedan var det ganska blandad kompott. Stephen Kings "Att skriva" började jag plöja för andra gången. Det händer nästan aldrig eftersom att jag läser så sakta, men den är bara sååå bra (i alla fall i min outbildade värld :-)). Sedan läste jag en bra bit i Revolutionary Road av Richard Yates. Den är otroligt bra berättad, sedan bör det väl tilläggas att huvudpersonen klantar till det och gör en del ostarka saker. Söndagen ägnade jag åt Moder Teresas ofivilliga självbiografi Kom, var mitt ljus av Brian Kolodiejuchuk, och jag tror att jag uppskattningsvis grät en liter. Däremellan hann jag scanna av rean på Zara och några andra ställen.

 
gästbok och besöksräknare