onsdag 21 januari 2009

Minnen från en presskonferens

Svägerskan och jag är på jobbresa långt-bort-i-stan. Efter en ganska intensiv dag kraschar vi slutligen i våra respektive sängar, och det är då det händer. Det där riktigt osannolika inträffar: Sara slår på TV:n.

 Av alla kanaler som finns tillgängliga fastnar vi vid CNN -alla nyhetskanalers moder. Bush håller sin sista presskonferens, och vi sitter som fastklistrade  vid rutan, andäktigt lyssnande till vad som verkar vara en ganska stukad man. Vi gör den sensationella upptäckten att det kan vara intressant med politik när man bara lyckas hålla sig ifrån att somna. Vi ser klart hela presskonferensen under tystnad och låter Bush tala till punkt innan vi stänger av. 

Sedan tittar vi på varandra och inser det unika i det som just har hänt. Vi har tittat på nyheter. Vi har tittat på CNN. Vi har tittat på en politiskt betingad presskonferens. Och vi har gjort det helt frivilligt, utan något som helst yttre tvång. 

Till slut bryter jag tystnaden och frågar Sara:
"Tycker du att vi ska ringa hem till våra män och berätta vad som har hänt? Att vi har tittat på CNN och sådär, menar jag..."

Sara funderar fram och tillbaka, utan att riktigt kunna bestämma sig för vad hon ska råda mig till. Det är så som det kryper det fram att hon aldrig tidigare har tittat på ett TV-sänt tal eller en TV-sänd presskonferens med president Bush. Sedan skrattar vi båda hjärligt åt det hela, speciellt jag. Åh, vad jag skrattar, men efter ett tag verkar skrattet fastna i halsen. Någonstans känns det som att det klingar lite falskt, och det är då som det slår mig: Det har faktiskt inte jag heller gjort...

6 kommentarer:

allt o inget med jeanette sa...

Haha! ...inte jag heller...
Men lite vuxenpoäng är det kanske dags att vi börjar samla på oss ;)
Hoppas ni har en härlig resa, hälsa S!!

Kram Jeanette

Makena sa...

Jobbresa? Är inte du hemmamamma? Nu får du förklara! :)

Kärin sa...

the pains of growing up, Magda...! ;P

shirin sa...

haha! så härligt! kul att du är tillbaka magda, har missat det... Kram shirin

Helges dotter sa...

Meg!
Fortsätt gärna Komvuxutbildningen via CNN.
Börja med att lyssna på: "Aretha Franklin presidental inaguration" på Youtube på högsta volym.
Satt och såg det live på CNN och ville bara bli amerikan.
Helst svart med en så vacker hatt.
P.s Se gärna hela invigningsceremonin som var så mäktig.

Agda-Magda sa...

Jeanette! Inte en dag för tidigt att sätta in in lite poång på vuxenkontot nu när man ändå närmar sig 35-strecket!

Makena! Sanningen är faktiskt den att jag jobbar halvtid som inköpare i familjeföretaget.

Kärin! Jepp!Visst känns det alla gånger...! Men som jag sade till Jeanette; det är förmodligen inte en dag för tidigt, eller vad tycker du ;-)?!

Shirin! Så kul att du har hittat hit igen. Välkommen kära du!

Helges dotter, mamman min! Just nu känns det som att CNN:s Komvuxutbildning är den enda utbildining som känns inom räckhåll just nu, men det får räcka tills vidare. Det där med att vara svart och ha hatt kan jag helt identifiera mig med, vinterblek och hattlös som jag är :-)!

 
gästbok och besöksräknare