måndag 7 maj 2007

Potential och draghjälp

Jag kom över en bok som jag verkligen kände att jag behövde läsa som handlar om hur man kan nå sin fulla potential. Den tar upp ämnen som t.ex. vikten av att ha en sund självbild, munnens bekännelse, hur man kan vända svårigheter till styrka, för att bara nämna några. Det är ämnen som jag verkligen skulle behöva djupdyka i, och jag gör mitt allra bästa även om det gått lite knackigt av och till. Jag gör också mitt bästa för att inte reta mig på det torftiga språket och alla upprepningar, men det är en annan historia. Författaren, som bor i landet i väst som jag älskar, är en helt fantastisk predikant som leder en lika fantastisk församling, en gigantisk sådan. Jag inser att jag han verkligen har något att lära mig, och jag är fast besluten att ta mig egenom hans bok.

För att få lite draghjälp att ta mig igenom den ovan nämnda började jag läsa en annan bok samtidigt, lite så där parallellt så att säga. Det var en strategi som jag kom på helt själv, som dessvärre också visade sig vara helt oduglig. Jag är snart klar med draghjälpsboken, medan potential-boken fortfarande väntar tålmodigt på att bli läst. Läst kommer den dock att bli - det är mer bara en fråga när...

I draghjälpsboken ("Den lilla boken om god tid" av Wilfrid Stinissen) hittade jag ett så fantastiskt stycke om tro. Helt enormt bra, faktiskt.

"Vi tänker alltför lätt att tron förbinder oss med en fjärran, främmande värld, att tron i grund och botten inte så mycket ändrar vårt liv här på jorden. Vår tro ändrar i själva verket allting här på jorden. Tron är ett slags inre öga som vi har fått, för att kunna se många ting som vi inte märker med våra kroppsliga ögon. Det är inte så att Jesus, när han visade sig för lärljungarna, kom utifrån in i rummet för att sedan lämna det igen. Nej, Jesus var alltid hos dem. Varje gång Jesus uppenbarade sig för lärljungarna, var det som om ett ljus tändes i rummet, så att de för ett par ögonblick kunde se honom. Sedan släcktes ljuset igen, men Jesus stannade lika verkligt hos dem. Så är tron ett inre ljus som låter oss känna igen Jesu närvaro i vårt liv. Tron för oss inte till en annan värld, tron gör oss inte otrogna mot världen och vår plikt i den. Tron visar oss att hela världen är fylld av Jesus och hur vi ska möta honom i det gråa vardagslivet."

4 kommentarer:

www.superbarn.blogg.se sa...

Du får alltid sånna underbara uppenbarelser Magdalena. Tack för att du delar med dem till oss andra blåögda individer så att vi också kan hålla humöret uppe.

* Crista * sa...

HAHAHAHHAHA!!
Tack så hiskeligt mycket!! Det var väldans gulligt av dig. Själv räknar jag inte just kärleken till kyrkogårdar som en av mina meriter men nu kanske jag borde se annorlunda på det hela :D.

Njut av sommare som stundar, det gör jag! :)

Kärin sa...

Har precis läst ut den där potentialboken - ruskigt bra!!!

hanulf sa...

Jag tycker draghjälpsboken värkar rätt så bra - den handlar om god tid... du har gooooood tid på att nå din potential. En hel livstid!

 
gästbok och besöksräknare