söndag 13 maj 2007

Årsdag och bemärkelsedag

Idag är en ganska späckad dag i våran släkt. Världens bästa tvillingsystrar, Maggan och Gun-Britt, firar födelsedag idag. Nåt med femtio tror jag att det var... :-). Mildare och varmare människor får man leta efter, och jag tackar Gud för er i dag. Igår var vi hemma hos unga familjen Severin och firade av farmor lite i förskott. Inte mindre än nio barn (tio om man räknar med Pelle i livmodern) gjorde sitt bästa för att spräcka ljudvallen och riva ut alla Memilens leksaker, och jag tror att de lyckades ganska bra. Idag skulle besiktingsmannen komma på besök, så jag undrar i mitt stilla sinne hur det gravida värdfolket redde upp situationen. Gud signe deras själ... Den talrika barnaskaran till trots var vi ändå två barn kort, något som man tänker på lite extra idag.

Idag är det Wilhelminas årsdag. Maddes och Thors lilla äldsta flicka skulle ha varit 8 år i år, lika gammal som min Ninni, och jag kan inte låta bli att undra hur det skulle ha varit att få ha dig här. Skulle du ha spelat fotboll med mina tjejer, och kommit in högröd och genomsvettig tillsammans med resten av elefantjorden efter att ha gjort mos av pappa-laget? Eller skulle du helt enkelt ha föredragit att hänga över en uppslagsbok i all stillhet som dina mamma gjorde när hon i den åldern? Änglarna vet.

Vi vet ju att du har det bättre där du är i dag. Du är ju tillsammans med Jesus och änglarna, i allra bästa tänkbara förvar. Men jag tror ändå att du hade varit ganska nöjd med din familj här nere, världens skönaste familj.

Mamma har inga städfaschistoida tendenser överhuvudtaget. Hon skulle aldrig få för sig att be dig sortera duplo-klossarna efter färg, eller kommendera dig att städa ihop legolandskapet som tog dig halva eftermiddagen att bygga upp. Men du skulle få massvis med god mat, och hon skulle verkligen se dig. Och om du vara visste hur mycket fina kläder hon skulle köpa till dig på E-bay - oh my!

Pappa vet allt som finns att veta om datorer, är simlärare i botten och en hejare på att spela teater. Han har just klippt sig, och har ett lugn som är lika orubbligt som en rullstensås. På sin fritid (den lilla han har) lagar han era kurdiska grannars dödsdömda dator eller hjälper dem att boka flygbiljett på nätet. Två gånger om året släpper han lös barnet inom sig och spelar Risk till fyra på morgonen med sina polare. Han är något att vara stolt över.

Äldsta lillebror Affe, har en svada som imponerar. Vi tror att han är släktens forskarämne, med sin extrema förmåga att tänka utanför lådan. Ännu håller morbror Pally familjens högskoleprov-rekord med sina 1,9 poäng i ett järngrepp, men visst anar vi ett framtida hot i Affe. Det är inget vi sticker under stol med. Han skulle lära sig allt han vet om fåglar och dinosaurier, vare sig du ville eller inte.

Lillebror Ville-Nille kramas som ingen annan. Han har stora bruna ögon, kritvitt hår och uppsyn som en teddybjörn. Han har ett jättelikt ordförråd och världens gulligaste talfel, som han tyvärr börjar få bukt med. Jag tror att han skulle brotta ner dig om du var här.

Lillasyster Avlan är bara så vacker, som en blond liten asiat, en liten kinesisk kejsare med stor integritet. Hon har rockstjärne-potential och en vilja av stål. Ibland tror jag att hon saknar en syster som hon kunde leka Barbie tillsammans med. Du kan skriva upp att hon hade tjuvlånat dina kläder och provat dina skor när du var i skolan.

Och så har vi lille Hjalle-Valle! Du hade älskat att bära omkring på den lille klumpen, denna lilla bakelse i mänsklig form. Han är mammas balsam, d.v.s. när han inte klättrar i vitrinskåpet eller lägger rotfrukterna i besticklådan. Han hade överöst dig med blöta, snoriga pussar.

Men allt det här vet du förmodligen redan om. Jag gissar att du har en hyfsat bra överblick där du är, och att du följer tillvaron här nere med största spänning när du inte är upptagen att springa efter lillebror Viktor vill säga. En sak ska du i alla fall veta: du är högt älskad och saknad.

4 kommentarer:

Lallamen sa...

Tack

Lallamen sa...

Tack, tack, tack igen

och med tårarma fortfarande rinnande i strida strömmar måste jag ändå får påpeka en sak: Gränsen mellan 1,8 och 1,9 på högskoleprovet är hårfin och kan mycket väl vara en fråga om ren och skär tur... *s*

hanulf sa...

What a beautiful family portrait.

(Allergies must be really bad today... I can't stop sniffling, and some strange moisture is running from my eyes...)

rösten från kylan sa...

En ny himmelsk dimension på bloggandet.
Tack för denna reflexion.
Dessutom ser det ut som ditt eget "svar på tal" till den förra bloggen om att begränsa bloggandet.
Det är alltså inte fråga om att begränsa, utan att gå på i oförminskad takt.
Minst.

 
gästbok och besöksräknare